23948sdkhjf

Internetbaserad plattform ska främja återanvändning

Malvin är en internetbaserad plattform för att förmedla möbler, hjälpmedel och annan utrustning mellan förvaltningar. – Äntligen tar vi ett samlat grepp för att främja återanvändningen och hållbar konsumtion inom kommunen. Med Malvin förenklas den interna förmedlingen av fullt användbara möbler, böcker och hjälpmedel på ett smidigt sätt, säger Lari Pitkä-Kangas (MP).
Fredrik Östlin, vd på off2off, levererar den internetbaserade plattformen Malvin (www.malvin.se)
som nu lanserats i Malmö stad. Ingemar Simonsson, direktör på serviceförvaltningen och Lari Pitkä-Kangas (MP), kommunalråd i Malmö stad höll tal och framhöll vikten av arbetet mot ett hållbart samhälle och Malvins roll i sammanhanget.

– Tjänsten beräknas ge stora besparingar på upp till nio miljoner kronor för Malmö stad. Det motsvarar till exempel 29 lärarlöner, eller 42 857 matematikböcker, säger Anna Asp, projektledare på Serviceförvaltningen, Malmö stad.

Off2off:s affärsidé bidrar inte bara till stora besparingar för organisationer utan också till en minskad miljöpåverkan genom att färre saker slängs och istället säljs vidare och får en förlängd livslängd.
– Förhoppningsvis kan Malmö inspirera andra offentliga organisationer runtom i Sverige. Vad det handlar om är att förändra, att våga ifrågasätta ett slit- och slängbeteende som alla har vant sig vid, säger Fredrik Östlin.

– Vi gratulerar off2off till lanseringen av Malvin men måste också hylla Malmö stad som förstått vikten av att vårda skattemedlen och jobba med en hållbar utveckling. De visar verkligen vägen för andra kommuner och organisationer, säger Britt Lööv, verksamhetsledare på Inova.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062