23948sdkhjf

Järn- och stålforskning får klöver

Storsatsning på forskningsprojekt i järn- och stålindustrin ska leda till innovationer och stärkt konkurrenskraft. Med den ambitionen har Energimyndighet avsatt 85 miljoner kronor till ett samverkansprogram i samarbete med Jernkontoret.
Samverkansprogrammet ”Järn- och stålindustrins energianvändning – forskning och utveckling" ska genomföras under åren 2013 till 2017 i samarbete med Jernkontoret. Programmets totala budget uppgår till 212,5 miljoner kr.

-Med den här satsningen mot den svenska järn- och stålindustrin, är det minförhoppning att det fortsatt goda samarbetet mellan stat, akademi och industri ska leda till fler innovationer som stärker svensk konkurrenskraft, säger Energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma i ett pressuttalande.

Programmets syfte är att främja energirelevant forskning inom järn- och stålindustrin som möjliggör en omställning till ett långsiktigt hållbart energisystem. Programmet ska bland annat stödja forskningsprojekt som bidrar till effektivare energianvändning som leder till en minskad användning av fossila bränslen och utsläpp av koldioxid.

Andra exempel på forsknings- och utvecklingsområden är effektivisering av råvaru- och materialbehovet samt att öka återvinning av material och restenergier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062