23948sdkhjf

Forskningswebb om avfall

Dagens samhälle genererar mängder av avfall som kan återanvändas i framtidens byggande. Som en följd därav har Luleå tekniska universitet med samarbetspartners lanserat en webbsida som presenterar forskning om olika slags avfall.
Inledningsvis kommer portalen att enbart fokusera på gummimaterial, på sikt kommer den även att inkludera andra material.

Sidan vänder sig till kommuner och byggherrar för att de ska hitta rätt information snabbt och enkelt.

Grundtanken med webbsidan är att man ska komma fram till effektiva och hållbara lösningar för framtidens materialförsörjning vid byggande.

Det kan till exempel handla om hur man kan återanvända uttjänta gummidäck, jord- och schaktmassor, olika slags aska, förorenad jord, stålslagg och industriellt slam. Utmaningen är att generera kunskap för att materialen ska kunna hanteras på ett långsiktigt hållbart sätt.

På den nya webbsidan kommer pågående och tidigare forskning om material som kan återanvändas att presenteras i populärvetenskaplig form.

Webbsidan är ett samarbete mellan Luleå tekniska universitet, företaget Ecoloop, Svensk Däckåtervinning och Ragnsells. /chemicalnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063