23948sdkhjf

Tio kommuner gör upp om AllFa-priset

De giftiga ämnen som finns i farligt avfall kan orsaka stora skador. Landets kommuner har därför uppdraget att sortera ut det farliga avfallet ur hushållssoporna. Då kan avfallet behandlas på ett miljöriktigt sätt.
För att premiera detta arbete delas årligen Sakab Allfa-priset ut till den kommun som är bäst på att samla in hushållens farliga avfall.
Vinnaren av Sakab AllFa-priset koras den 29 maj då priset delas ut på branschorganisationen Avfall Sveriges årsmöte i Växjö konserthus. Prissumman är på 100 000 kronor. Vinnaren får också en plockanalys för att studera resultatet av miljöinsatsen.

Årets nominerade är: Gästrike Återvinnare, Sigtuna kommun, Jönköpings kommun, Stockholms stad, Dala Vatten och Avfall, Alingsås kommun, Kils kommun, Södertälje kommun med Telge Återvinning, Gullspångs kommun och Hässleholm Miljö.

Sakab AllFa-priset delas i år ut för åttonde gången. Tidigare vinnare är kommunerna Skinnskatteberg, Öckerö, Sundsvall, Kiruna, Järfälla, Umeå och Laxå/Askersund.
– Nomineringarna har skett dels genom förslag från oss på Sakab och Avfall Sverige, dels genom att Sveriges kommuner tillfrågats om förslag. Vi premierar både kvantitet i insamlingen och kvalitet. För att kunna avgifta kretsloppen krävs ett initiativrikt och målmedvetet arbete och det är denna kvalitet som är betydelsefull, förklarar Göran Eriksson, vd på Sakab AB. Utmärkelsen är en sporre för kommunerna att komma vidare i miljöarbetet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062