23948sdkhjf

Testar nytt grepp för renare ÅV-platser

Vintern 2012/2013 ersattes de gamla behållarna för insamling av förpackningar och tidning med nya behållare i Malmö. Sedan dess ska nedskräpningen vid kommunens återvinningsplatser ha minskat.


Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, vill dock bli ännu bättre. För trots allt är det så att det på vissa håll fortfarande händer att grovsopor och hushållssopor ställs utanför behållarna, och som absolut inte får lämnas där.

FTI har därför inlett en kampanj, tillsammans med stadens representanter för avfallshantering, för att komma tillrätta med problemen. Kampanjen innehåller tre olika metoder, vilka ska testas på de tolv återvinningsstationer i Malmö där det råder största problem med nedskräpning.

Kampanjen, som redan påbörjats, kommer att pågå fram tills mitten av juli. De grepp som kommer att testas är att väktare kommer att ha bevakning på de tolv platserna. På fem av platserna kommer informationen till de närmaste kringboende, på behållarna och genom information i brevlådan att utökas. Dessutom kommer hushållen i Malmö att erbjuds att ladda ner Håll Sverige Rents app till sina telefoner.

Målet är att komma tillrätta i första hand om grovsopor och hushållssopor som ställs utanför behållarna, och som absolut inte får lämnas där.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063