23948sdkhjf

Event för ökad källsortering hos kontorshyresgäster

Fastighetsbolaget Kungsleden, VafabMiljö och Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen höll 4 juni öppet hus i den gemensamma miljöboden på Ingenjör Bååths gata 15 i Östermalm Mimerkvarteret i Västerås för att skapa kännedom om möjligheterna till källsortering. Alla hyresgäster utmanades till att öka sin andel källsorterade sopor till fördel för miljön.
Ett 50-tal besökare kom förbi under eftermiddagen där de bjöds på Fairtrade kaffe och bullar från Västerås Fairtrade City medan VafabMiljö’s representant lärde besökarna mer om hur praktisk källsortering går till. På plats kunde besökarna också tävla om en tårta till sin arbetsplats med hjälp av bland annat sina källsorteringskunskaper.
- Vi är glada över att så många kom förbi och tog en fika med oss och kikade in i miljöboden. En del visste inte att det fanns en miljöbod med många bra fraktioner. Dessutom har vi nu utökat med en fraktion i form av en batterilåda som var väldigt uppskattat, säger Malin Evertsson, fastighetsförvaltare på Kungsleden.

Under 2012 fyllde kvarteret sina återvinningskärl med drygt 60 ton kontorspapper, vilket motsvarar 720 träd. Totalt sorterades 19, 3 kvadratmeter plastförpackningar vilket motsvarar 400 0000 nya blomkrukor.

- Vi hoppas att detta ska leda till att våra hyresgäster blivit inspirerade till att källsortera mera så att vi kan öka andelen källsorterat och därmed minska andelen brännbart, fortsätter Malin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078