23948sdkhjf

Linköping har påbörjat sin resa

När kommunfullmäktige i Linköping nyligen höll möte var temat; Arbetet för att Linköping ska bli en koldioxidneutral kommun 2025 har börjat.
Tillsammans med linköpingsborna och näringslivet vill kommunen och kommunens bolag gå i spetsen för att skapa ett hållbart samhälle.

–Vi tar klimatfrågan på största allvar och det kommer att krävas att vi är uthålliga. Jag tror på att ny energisnål teknik kan ta oss långt, men det kommer även att krävas förändringar av vår livsstil, sade kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M), skriver kommunen på sin hemsida.

Att bli koldioxidneutral kommun 2025 är ett högt ställt mål. För att nå dit krävs stora minskningar av koldioxidutsläppen, främst genom att förbränna mindre fossilt bränsle. Att komma ned till en nollnivåer gällande kolidioxidutsläpp från fossila bränslen är inte möjligt. Planer finns dock på att kompensera för detta genom en tredubbling av produktion av förnybar el, och sälja den vidare utanför kommunens gränser.

Kommunens bolag har redan fått i uppdrag att ta fram åtgärdsplaner för att minska sin energiförbrukning och koldioxidutsläpp.

Att förändra trafiken är ett annat mål som måste uppnås för att målet om en koldioxidneutral kommun 2025 ska kunna uppnås. Ambitionen är att kollektivtrafiken och antalet cyklar ska öka. Planer fins för ett nytt resecentrum, kommunens resepolicy ska förändras samt att alla fordon i kommunen ska drivas av biogas. /linkoping.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094