23948sdkhjf

Svensk miljöpolitik granskas

Regeringen har lämnat ett omfattande underlag till OECD inför granskningen av Sveriges miljöpolitik 2004-2012. OECD har påbörjat sin tredje granskning av Sveriges miljöpolitik och har tidigare under året träffat miljöminister Lena Ek och tjänstemän från regeringskansliet för att få en första bild av Sveriges miljöarbete.
– Jag ser verkligen fram emot OECD:s granskning av vårt miljöarbete. Det är ett tillfälle för analys och reflektion av det resultat vi uppnått och vilka utmaningar vi står inför. Granskningen innebär en möjlighet att få värdefullt och kvalificerat stöd av OECD:s granskningsexperter i att utveckla vårt miljöarbete, säger miljöminister Lena Ek.

Under våren har ett digert underlag tagits fram av Miljödepartementet i samarbete med övriga berörda departement och myndigheter inför granskningen. Ett stort antal frågor från OECD är besvarade samt en redovisning av hur Sverige har hanterat de rekommendationer vi fick från OECD vid förra granskningen 2004 har sammanställts. Havs- och vattenmyndigheten har tagit fram en särskild rapport om marina ekosystemtjänster som är ett fördjupningstema för granskningen. Detta underlag finns att ladda ned från regeringens hemsida:
http://www.regeringen.se/sb/d/17039/a/219547

– Granskningen är även en möjlighet för oss att få visa upp de framgångar vi uppnått och sprida erfarenheter och arbetssätt som inspiration för andra länder, avslutar Lena Ek.

I höst kommer en delegation från OECD hit till Sverige för att träffa såväl miljöministern som berörda tjänstemän, miljöorganisationer, näringsliv och fackföreningar samt oberoende experter. Våren 2014 kommer Sverige att examineras av OECD.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078