23948sdkhjf

Organisation föreslår separat återvinning av PET-tråg

Plastic Recyclers Europe föreslår att tråg och brickor av PET ska samlas in och återvinnas separat. Detta för att säkra maximal resurseffektivisering.
I ett pressmeddelande säger organisationens PET-ordförande, Casper van den Dungen, att tråg/brickor och flaskor är två olika typer av produkter som inte kan återvinnas i samma linje. Deras design och kemiska sammansättning är inte lika och det kan skapa problem för existerande PET-återvinnare. Han tillägger också att insamlingssystem och sorteringscentraler inte kan skjuta denna fråga nedåt i värdekedjan.

I Europa används årligen ca 700 000 ton tråg/brickor av PET och dessa skulle kunna återvinnas som ett värdefullt material om de separeras från andra material/produktströmmar, till exempel PET-flaskor och polyolefiner.

Plastics Recyclers Europe uppmanar nu hela värdekedjan att gemensamt närma sig den här frågan och varnar samtidigt för ensidiga aktioner och initiativ som enligt organisationen skulle kunna äventyra återvinningen av en de mest återvunna plasterna i Europa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079