23948sdkhjf

Svensk avfallsentreprenör får kontrakt i Armenien

Nu är det officiellt att den svenska avfallsentreprenören Liselotte Lööf Miljö AB vunnit upphandlingen av renhållningsentreprenaden för Yerevan, Armenien huvudstad.
Beställare är Yerevans kommun och upphandlingen skedde i konkurrens med sju andra företag från bland andra Österrike, Libanon och Baltikum. Liselotte Lööf Miljö AB fick uppdraget i samarbete med en lokal entreprenör, Ecogroup LLC, baserad i Yerevan.
Avtalet är på 10 år och omfattar insamling av avfall samt gaturenhållning och snöröjning i Yerevan. Staden har cirka 1 miljon invånare varav en stor del bor i äldre hus med sopnedkast och låg sanitär standard.
- Dagens insamling med gamla ryska lastbilar är både ineffektiv och dålig ur miljö- och hälsosynpunkt, säger Karin Eberle, LL Bolagens projektledare. Nu har vi chansen att hjälpa staden att modernisera hela systemet och föra in ett svenskt tänk kring avfallshantering och inte minst återvinning och miljö och det känns både roligt och spännande.
Ola Claesson, vd i Liselotte Lööf Miljö AB, framhåller att man under en längre tid har tittat på möjligheterna till verksamhet utomlands för att utnyttja den kompetens och erfarenhet man byggt upp tillsammans med sina svenska kunder.
- Det nya uppdraget är utvecklande för hela företaget och vår personal, säger han. Vi vill spela en aktiv roll i miljöteknikexporten och hoppas kunna göra stora nytta i Yerevan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125