23948sdkhjf

Skåne bästa miljöteknikregionen

Skåne har den starkaste positionen i Sverige att utveckla en innovations- och tillväxtmiljö för miljöteknik till andra städer. Detta genom det samarbete som finns mellan miljöteknikföretag, universitet och högskolor, städer med höga miljöambitioner och Region Skåne. Parterna har tillsammans fått 4 miljoner kronor i mobiliserings- och utvecklingsbidrag av Vinnova till initiativet "Framtidens Urbana Försörjningssystem".
Initiativet leds och koordineras av Sustainable Business Hub.
- Det är mycket positivt att vi bedöms ha god potential att vidare utveckla en stark innovationsmiljö i Skåne. Miljöteknik är en stor bransch i Sydsverige och Skåne, enligt Håkan Knutsson, vd för Sustainable Business Hub. Enligt Vinnovas nationella miljöteknikbranschanalys finns 52 procent av de större exportföretagen i södra Sverige, fortsätter han.
FUF-satsningen avgränsar sig till energi/värme/vatten/renhållning med stor tillväxtpotential för miljöteknikföretagen i regionen. Tillsammans med regionens tre största städer, Malmö, Helsingborg och Lund, regionens lärosäten samt region Skåne, har Skåne bäst förutsättningar i Sverige att vidareutveckla en stark innovationsmiljö i området.
- Det här är ett första steg mot att skapa ett Center of Excellence inom miljöteknik i regionen. Att vi är den enda skånska satsningen som Vinnova beviljade finansiering ger stöd för vår ambition att skapa en innovationsmiljö där näringslivet, akademi, och städer på ett tydligare sätt utvecklar området tillsammans, uttalar Håkan Knutsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.057