23948sdkhjf

Drivmedelsaktör ska öka panten

För att kunna öka återvinningen av burkar och PET-flaskor längs Sveriges vägar inleder nu OKQ8 ett samarbete med Returpack. Pantkärl finns placerade på OKQ8:s stationer. All pant skänks till Vi-skogens arbete med trädplantering och bekämpning av fattigdom i Afrika.

- När vi säljer PET-flaskor och aluminiumburkar, måste vi se till att ta hand om dem. Vi är mycket glada över samarbetet som underlättar för bilister att lämna pant och därmed göra en insats för miljön, säger Daniel Slorafoss, chef hälsa, miljö och säkerhet vid OKQ8.
All pant som lämnas in på stationerna går till trädplantering och arbetet med att förbättra levnadsvillkoren i området runt Victoriasjön. OKQ8:s mål är att varje år generera ett sexsiffrigt belopp till Vi-skogen.
- I samband med vårt utvecklade samarbete med Vi-skogen tar OKQ8 ett vidare grepp om miljöarbetet. 20 insamlade burkar och PET-flaskor motsvarar ett träd i Vi-skogen. Det är fantastiskt att vi tillsammans med våra kunder och med en relativt liten insats kan bidra till att minska fattigdomen och förbättra miljön i länder kring Victoriasjön, avslutar Malin Eklund, kommunikationschef och CSR-ansvarig på OKQ8.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078