23948sdkhjf

Bilskrotningsprojektet "95 %" startas

I enlighet med de krav som träder i kraft 2015, om att 95 procent av bilens vikt ska återvinnas, startar Kuusakoski tillsammans med Ådalens bildemontering projektet "95 %". Man har inlett en testperiod och projektet ska utmynna i att hitta metoder och processer som kan hjälpa Kuusakoski och Ådalen att nå målet om 95 procent till återvinning.
- Att göra detta projekt tillsammans med Ådalens, som är en av de största bilåtervinnarna i norra Sverige, kommer förbättra våra processer, metall- och materialvärdet förbättras, och resulterar i att vi får ett renare material som är bättre för miljön, säger Per Sundström, regionchef norra Sverige, inom Kuusakoski, i ett pressmeddelande.
Idag finns lagkrav på att 85 procent av bilens vikt ska återanvändas eller återvinnas. Men om två år skärps lagstiftningen enligt EU-direktiv och motsvarande krav blir då 95 procent. Vilket innebär att max 5 procent av fordonets vikt får gå till deponi. Ansvaret för att de nya kraven efterföljs delas mellan bland annat fordonstillverkare, bildemonterare, återvinningsföretag och myndigheter. Fler projekt pågår runt om i landet för att nå 95-procentsgränsen i bilåtervinningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078