23948sdkhjf

Eskilstuna föreslår sänkt avfallstaxa 2014

De senaste årens insatser och investeringar har fram till idag gynnat miljön mer än Eskilstunas avfallstaxor, menar Eskilstuna Energi & Miljö. Därför föreslår man nu att avgifterna/taxorna för 2014 ska vara oförändrade eller sänkas. Sänkningen beror på många små förbättringar och effektiviseringar som genomförts under de senaste åren, men även för Eskilstunabornas insatser när det gäller avfallssortering.
- Det är Eskiltunabornas insatser som varit avgörande för att kunna göra detta möjligt. Idag källsorterar cirka 97 procent av invånarna sitt avfall. För att ytterligare höja andelen som sorterar har vi höjt avgiften för de som inte sorterar alls, säger Jörgen Björnfot, affärsområdeschef Återvinning på EEM.
För att uppmuntra till ökad matavfallsinsamling i flerfamiljshus har EEM föreslagit att sänka avgiften till noll kronor för matavfallskärl samt tömning och behandling. Förslaget till sänkningen sägs vara möjlig tack vare att EEM fått in bra sorterat avfall som givit bolaget ökade intäkter. Även mängden avfall som skickas till förbränning har minskat vilket renderat i minskade kostnader.
Taxan för osorterat avfall höjs dock med 8,5 procent. Syftet är att stimulera till ökad återvinning och få dem som ännu integ sorterar att börja.
Taxan beslutas av kommunfullmäktige i november och föreslås börja gälla från 1 januari 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063