23948sdkhjf

Nytt kraftvärmeverk i Linköping

Tekniska Verken i Linköping har skrivit kontrakt med fyra huvudleverantörer för att bygga ett nytt kraftvärmeverk på Gärstadområdet. Det nya kraftvärmeverket ska trygga stadens energiförsörjning, förbättra miljön samt lägga grunderna för vidareutveckling av staden och regionen.
- Projektet är den största enskilda investeringen i Tekniska Verkens historia, säger Anders Jonsson, vd för bolaget. Vi har högt ställda mål för ett hållbart samhälle och det känns mycket bra att vi nu är på god väg att ta ytterligare steg i den riktiningen.
Anläggningen kommer att ligga på Gärstadområdet i direkt anslutning till byggnaden med glasfasad vid E4:an och ha en liknande gestaltning. Investeringen, uppgår till 1050 miljoner kronor, och verket kommer få en effekt på 80 MW.
Nu kan man också avveckla det centralt i Linköping belägna gamla kraftvärmeverket.
Huvudleverantörer blir Alstom Power Sweden (rökgasrening), Fincantieri Cantieri Navali (turbin), FISIA Babcock Environment (panna) och PEAB (byggnaden). Dock innebär kontrakten ett villkor om ett godkänt miljötillstånd som Tekniska Verken räknar med att få inom kort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141