23948sdkhjf

Återvinningsbolag - Årets klimatkomet

Återvinningsföretaget Stena Recycling AB fick utmärkelsen Årets Klimatkomet 2013, vid en ceremoni på Örebro slott igår. Utmärkelsen lämnades över av landshövding Rose-Marie Frebran i anslutning till det årliga seminariet Hållbar logistik.

Utmärkelsen Årets Klimatkomet ger Green Cargo till ett företag som utifrån sina förutsättningar gjort stora förbättringar av sin logistiks klimatpåverkan.
– Stena Recycling visar vägen för hållbar logistik. Genom att välja eltåg de långa sträckorna får de en effektiv transportlösning som dessutom ger en oslagbar miljövinst, säger Jan Kilström, vd på Green Cargo.

Stena Recycling har lagt över mer och mer av sina transporter till, mellan och från de närmare 100 återvinningsanläggningarna runt om i landet på järnväg. Företaget använder sig av en tåglösning som förbinder deras anläggningar i norra och mellersta Sverige
– Hela vår verksamhet är inriktad på hållbarhet med återvinning av järn och metall som kärna, där transporter utgör en väsentlig del. Det känns därför riktigt bra att få denna utmärkelse som förstärker att vårt långsiktiga arbete även handlar om hållbara transporter, säger Staffan Persson, vd, Stena Recycling AB.

Motivering:
"Stena Recycling AB är det ledande återvinningsbolaget i Sverige. Med deras fokus på hållbar utveckling har de medvetet och storskaligt ersatt lastbilar med järnvägslösningar. Stora mängder material, som industrispill och övrigt avfall, transporteras varje dag till Stena Recyclings anläggningar, där det förädlas till nya råvaror. Redan i år räknar Stena Recycling med att transporter motsvarande 15 000 lastbilar körs med eltåg".

Foto: Peter Lydén
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078