23948sdkhjf

Miljöpris för ökad avfallssortering

Eslöv kommuns miljöpris 2013 tilldelas Mellanskånes Renhållnings AB, Merab, för satsningen på hushållsnära sortering av avfall.
Satsningen på fastighetsnära sortering av avfall inleddes i början av året. Hushållen fick då två tunnor med fack för matavfall, brännbart, färgat och ofärgat glas, metall, plast, tidningar och papp.

Drygt 70 procent av hushållen sa ja till den utökade sorteringen från starten. Under året har andelen hushåll med ökad sortering ökat till 80 procent. Målsättningen är nu att 90 procent av hushållen ska välja modellen.

Under det halvår som alla intresserade har haft fyrfackskärlen har mängden brännbart avfall minskat med 500 ton. Sorteringen har ökat och Merabs kostnader för att bli av med det brännbara har minskat med 600 000 kronor.

Merab tilldelas således Eslövs miljöpris 2013, ett pris som delas ut av Eslövs kommun och Skånska Dagbladet. Motiveringen är att bolaget med sitt stora engagemang inspirerat och informerat medborgare i alla åldrar till ökad miljömedvetenhet och ett ökat kretsloppstänkande. Genom sitt förändringsarbete har bolaget förenat ekologiskt tänkande med ekonomisk stabilitet. Genom sitt arbete med att skapa en hållbar avfallshantering och ett system som möjliggör för var och en att göra rätt är det en förebild inom miljöområdet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111