23948sdkhjf

Golf, återvinning och Gala i skön harmoni

I skrivande stund sitter jag på ett hotellrum på Hooks Herrgård i Småland. Det har precis spelats golf på den vidunderligt natursköna banan, och tävlingen Recycling Cup har avgjorts. 60 spelare tog sig runt de arton hålen, och solen sken hela dagen.
Otroligt egentligen, inte att solen sken, utan mer att den sken just under tävlingen, annars har vi varit ”välsignade” med regn och rusk i samband med de senaste sju årens Recycling Cup.
Golf och återvinning? Hur hör det ihop? Ja det finns inte många gemensamma nämnare men däremot finns det väldigt många golfspelare inom återvinningssektorn, duktiga sådana, och de vill vara med och spela varje år, men än viktigare, de vill mötas under lättsamma former och träffa kollegor, konkurrenter, kunder och andra i en avslappnad miljö. Det tror jag är framgångskonceptet för sådana här tävlingar, att man skapar ett event som är ”chose-fritt”, utan krav och som är lättsamt. Att många återkommer varje år är naturligtvis glädjande för oss som arrangör. Jag gissar att vi redan på hemvägen härifrån kan börja planera för nästa års Recycling Cup.
I höst inträffar också en massa annat trevligt i vår bransch. Vi får förmodligen besked hur det blir med avfallsutredningen, blir det kommunalt övertagande av förpacknings- och tidningsinsamlingen eller kommer det ligga kvar på producenterna, dock med högre krav på insamlings- och återvinningsmål? Jag vet inte…..Däremot vet jag att vi på tidningen arrangerar Återvinningsgalan 28 november på Nalen i Stockholm för femte året i rad. I år har vi fått klart med bland andra Håkan Wirtén, generalsekreterare på WWF och Ulla Hamilton, trafikborgarråd i Stockholm, som kommer till galan och agerar prisutdelare. Men just nu är det nomineringsdags, gå in på www.atervinningsgalan.se och nominera ditt företag/dig själv, din chef eller en kund. Nomineringen stänger 30 september. Passa på.

Vi hörs och syns där ute i återvinnings-Sverige.

Martin Dyberg
Chefredaktör
Recycling & Miljöteknik
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066