23948sdkhjf

Tony tog hem bucklan igen

Än en gång har Sopbilscupen genomförts och miljöhjältar korats. Vid årets tävling tog Tony Andersson från Renova hem segern som den enskilt skickligaste sopförare. I kategorin ”Bästa företag” vann Jönköping kommun.

Igår, den 19 september, genomförde GeesinkNorba Sopbilscupen för tredje året i rad. Tävlingen är ett arrangemang som syftar till att visa sopförarnas yrkesskicklighet samtidigt som förarna ges en möjlighet att komma samman och diskutera sin yrkesvardag.
Tony Andersson från Renova tog hem segern som den enskilt skickligaste föraren på 648 sekunder. Han vann för övrigt även tävlingen för två år sedan. På andra plats kom Thommy Jansson från Kristinehamn kommun på 659 sekunder, som tog hem segern ifjol. På bronsplats kom Lars-Göran Johansson från Jönköping kommun på 752 sekunder.
Jönköping kommun tog hem segern i kategorin ”Bästa företag” genom Lars-Göran Johansson och Johan Fared som placerade sig på tredje respektive fjärde plats i den enskilda tävlingen. Totalt deltog 11 förare i år.
- För oss arrangörer handlar det så klart även om att få en feedback om vår utrustning är rätt eller skulle kunna förbättras ytterligare, säger Johan Bäckström, teknisk säljare hos leverantören av renhållningfordon, GeesinkNorba.
Tävlingen består av fyra körmoment och ett teoretiskt prov.

Text & Foto: Malin Folkesson