23948sdkhjf

Stena tar över Strandplast

Norska Strand Holding har bedrivit plaståtervinning i Perstorp sedan lång tid tillbaka. Tuffa tider och nedläggning av plastproduktion på orten gör att företaget sålt den svenska filialen till Stena Recycling AB.
-Försäljningen är en inkråmsaffär och inbegriper fastigheten,maskiner och utrustning, säger Kay Strand, en familjebolagets två ägare till Recycling & Miljöteknik.

Strandplast Perstorp AB är ett familjeägt företag som ägs av Roald Strand och Kay Strand. De båda bröderna äger även Strandplast AS i Norge och som ingår i Strand Holding AS.

Den svenska filialen har varit verksamt i Perstorp sedan 1997. Bolagets absolut största kund har varit Perstorp Plastic Systems, senare Schoeller Arca Systems.

Då Schoeller Arca idag är sålt till Alliber som tidigare meddelat att det har för avsikt att lägga ner sin produktion i Perstorp under 2013, har det fått stora konsekvenser på Strandplasts verksamhet.

Kay Strand säger även att bolaget känt av de tuffa tider som rått sedan 2008 till följd av den då inledande lågkonjunkturen.
Försäljningssumman vill han inte uttala sig om, däremot delger han att bolaget haft en omsättning på mellan fem till tio miljoner kronor de senaste åren.

Stena Metall och Stena Recycling AB kommer att driva verksamheten vidare på plats. Affären avslutades den 1 september 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063