23948sdkhjf

Utvikningsbilder ska locka till källsortering

Det är den danska kommunen Horsens som tagit till ett ovanligare grepp för att få unga människor att sopsortera bättre. Genom sexiga och pikanta bilder i en kalender, hoppas man att kalendern inte slängs, utan att man tar till sig "budskapet", skriver danska BT.
- Vi har gjort en kalender som inte bara slängs i soporna, säger Charlotte Pasborg, en av cheferna för den kommunala avfallshanteringen i Horsens.
En ung kvinnlig blondin i underkläder slänger sig på en träpall eller en muskulös ung man med bar överkropp som lyfter ett stenblock, är exempel på bilder ur kalendern.
För projektet har kommunen satsat 80 000 danska kronor.
Den specifika målgruppen sägs vara ungdomar som går på de olika hantverksprogrammen inom gymnasieskolan. Satsningen med de halvnakna bilderna är skräddarsydd för att budskapet ska nå ända fram till ungdomarna. Den danska kommunen tycker att det är välinvesterade pengar.
- Jag tycker personligen att bilderna är fina och sobra. Vi har valt en kalender som man kan hänga upp på sin arbetsplats och därmed komma ihåg det där med sopsortering, säger Charlotte Pasborg i en kommentar till BT.
Men långt i från alla tycker likadant. Både kvinnoorganisationer och politiska grupper tycker att kommunen gjort bort sig. Flera invånare i Horsens rasar också på de lokala insändarsidorna. De föreslår bland annat att pengarna istället kunde lagts på de svaga grupperna i samhället, eller på de anställda inom sjukvården eller hemtjänsten. En insändarskribent menar att Danmark plötsligt blivit ett pinsamt land när detta kommer ut.
Källa: KvällsPosten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078