23948sdkhjf

12 000 hyresgäster ges chansen att återvinna mer

I Växjö kan nu alla hyresgäster som bor i ett kommunalt bostadsbolag i staden sortera sitt matavfall. I förra veckan kontaktades de sista hyresgästerna för att få sin sorteringsutrustning. Vilket betyder att nu kan 12 000 hyresgäster sortera sitt matavfall.
- Införandet hos de kommunala bostadsbolagen har gått väldigt bra och hyresgästerna är mycket positiva till sorteringen, säger Per Gunnarsson, renhållningschef i Växjö kommun.
Efter avslutat införande för de kommunala bostadsbolagen i oktober, fortsätter införandet av matavfallssortering för privata fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, butiker och restauranger.
- Flera av dem har redan börjat sortera och har då hört av sig på egen hand, vilket är väldigt kul, säger Pernilla Bodin, projektledare för matavfallsinsamlingen i Växjö.
Till halvårsskiftet 2015 beräknas alla fastighetsägare och verksamhetsutövare i Växjö att ha fått erbjudande om att börja sortera sitt matavfall. 77 procent av villahushållen i kommunen sorterar redan idag sitt matavfall, en vanlig vecka samlas det in runt 63 ton matavfall till biogasproduktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063