23948sdkhjf

Anna Elgh ny vd för Svenska Retursystem

Anna Elgh har utsetts till ny vd för Svenska Retursystem och tillträder den första april 2014. Hon efterträder Gert Hägerström som går i pension efter att ha varit bolagets vd sedan 1999 då bolaget gick i operativ drift.
Gert Hägerström har varit med och byggt upp dagligvarubranschens retursystem, ett emballagesystem som bygger på återanvändning istället för engångsanvändning, som kraftigt förenklar, effektiviserar och miljöanpassar branschens varuflöden.
Anna Elgh har en gedigen erfarenhet av ledarskap inom Logistik och Inköp och kommer närmast från rollen som affärsområdeschef inom Vardaga. Anna Elgh har tidigare bland annat varit varuflödesdirektör på Lantmännen och Supply Chain Director på SAS Component. Anna Elgh har uppmärksammats för sitt arbete genom utmärkelser som Stora Logistik- och Transportpriset 2010 inom kategorin ”Årets kvinnliga förebild” samt mottagit utmärkelsen ”Supply Chain Manager of the Year” av Supply Chain 600 minutes.
- Svenska Retursystem har gjort ett fantastiskt arbete med att samla branschen och Annas uppgift blir att fortsätta att utveckla användandet av retursystemet. Anna är en bra ledare för uppgiften och har dessutom lång branscherfarenhet och ett stort engagemang för hållbarhetsfrågor, säger Hans-Åke Hammarström, styrelseordförande i Svenska Retursystem.

Svenska Retursystem bildades 1997 av Dagligvaruleverantörers Förbund och Svensk Dagligvaruhandel i syfte att effektivisera dagligvarubranschens varuflöden genom att erbjuda ett enkelt och kostnadseffektivt retursystem med lastbärare som bygger på återanvändning till fördel för miljön.
- Svenska Retursystem är ett spännande företag med en tydlig hållbarhetsprofil, vilket betyder mycket för mig. Det är såklart en utmaning att ta över efter en vd som varit med och startat bolaget, men jag vill bidra till företagets fortsatta resa och utveckling, säger Anna Elgh, tillträdande vd för Svenska Retursystem.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078