23948sdkhjf

Dotterbolag fusioneras med moderbolag

3 Step IT Logistics i Klavreström, som hanterar återvinning och vidareförsäljning av begagnad IT-utrustning, har tidigare varit ett helägt dotterbolag till 3 Step IT Group Oy. I maj i år förvärvades 3 Step IT Logistics av det svenska huvudbolaget, 3 Step IT Sweden AB, och ingick som ett helägt dotterbolag i den svenska koncernen. Nu fusioneras bolaget med den övriga verksamheten.
3 Step IT Logistics AB, tidigare känt under namnet Smålandsbörsen Produktion AB, har genomfört en fusion med moderbolaget 3 Step IT Sweden AB. Bolaget räknar med att fusionen ska leda till kostnadsbesparingar genom samordning av administration, IT-system och logistik. Samtidigt planeras för en expansion av produktionsanläggningen i Klavreström.
Fusionen kommer innebära kostnadsbesparingar för moderbolaget 3 Step IT Sweden AB, speciellt inom områden som administration, IT-system och logistik. Inga personalneddragningar är planerade, snarare planerar 3 Step IT Sweden AB att expandera verksamheten i Klavreström.
- Hållbar återvinning och återtag av begagnad IT-utrustning växer kraftigt på marknaden, säger Peter Onstrand, vd för 3 Step IT Sweden AB. Vi ser en ökad efterfrågan från våra kunder att hantera de ”IT-kyrkogårdar” av uttjänt utrustning som ofta fyller hela rum på kontoren.

Fabriken i Klavreström har en lång tradition av hantering och vidareförsäljning av begagnad IT-utrustning och har de senare åren fungerat som ett nav för leasingåtertag från flertalet nordiska länder. De svenska kunderna får hjälp med informationsradering, återtag och vidareförsäljning av sin begagnade IT-utrustning till kunder runt om i världen. Fabriken fungerar också som en återvinningsstation där uttjänt IT-utrustning hanteras och demonteras på ett hållbart sätt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063