23948sdkhjf

Cleantech Östergötland upphör

Cleantech Östergötland meddelade den 8 november att bolaget upphör att gälla i dess nuvarande form. Arbetet med att främja regionens affärs- och utvecklingsmöjligheter inom miljöteknikområdet kommer dock att fortsätta.
Bolagsformen var viktig initialt för att kunna marknadsföra miljöteknikföretagen i regionen men idag har bolaget spelat ut sin roll anser styrelsen. Det har visat sig vara svårt att förena bolagets uppdrag med en hållbar hantering av ekonomin. Ägarna, Linköpings och Norrköpings kommuner, samt Linköpings universitet, har vid flera tillfällen fått skjuta till extra medel.
- Nu befinner vi oss i ett läge där vi ser över ett mer effektivt alternativ för framtiden. Miljöklustret är ett oerhört viktigt och prioriterat område för oss här i Östergötland, säger Lars Stjernkvist (s), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping.
- Idag har vi många framgångsrika och etablerade miljöteknikföretag i regionen. Det är viktigt att fortsätta ge goda förutsättningar för bolagen att växa, samtidigt som vi självfallet ska ha en fortsatt mycket hög ambition i miljö- och kliimatarbetet i regionen, säger Paul Lindvall (m), kommunstyrelsens ordförande i Linköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078