23948sdkhjf

Karlstad hårdsatsar på källsortering

Karlstad kommun vill ha en tillfredsställande och väl fungerande källsortering tillgängligt i alla sina lokaler innan 2015.
- Vi vill skapa förutsättningar för att alla hyresgäster i våra lokaler ska kunna källsortera, säger Tomas Karlsson, vid teknik- och fastighetsförvaltningen, till Värmlands Folkblad.
Som ett led i detta arbete har man invigt ett nytt källsorteringshus på Hultbergs förskola. Det var det trettonde i ordningen av de så småningom 25 källsorteringshus som ska finnas vid Karlstads kommuns lokaler 2015. Allt från vårdboende till skolor och förskolor ska förses med en funktionell sortering av matavfall och övrig källsortering.
- Vi vill att det i största möjligaste mån ska gå att sortera ut avfall så att så lite som möjligt går till förbränning. Istället vill vi se en ökad återvinning, säger Tomas Karlsson. Börjar man med källsortering redan på förskolorna blir det ett naturligt inslag i barnens vardag. Miljöeffekterna håller förhoppningsvis i sig och tas med när de blir äldre och börjar skolan som så småningom till arbetsplatsen.
Källsorteringshusen är en av de åtgärder som inryms i de så kallade ”100 miljömiljonerna” som kommunen satsar mellan 2012-2015.
Källa: Värmlands Folkblad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125