23948sdkhjf

Återvinnare med eget vindkraftverk

Malmöbaserade avfallshanterings- och återvinningsföretaget Carl F invigde i fredags ett nytt landmärke i Malmö, nämligen ett småskaligt helägt vindkraftverk på sin återvinningsanläggning i Malmö hamn. Företaget reste vindkraftverket i samband med firandet av sitt 125 års-jubileum.
- Vad vi vet är vi det första Malmöföretaget som reser ett eget vindkraftverk. Det är extra roligt att kunna göra detta när man verkar i en bransch som sysslar med miljö och återvinning, säger Curt F Jönsson, vd och själv tredje generationen i familjeföretaget.

Nyligen har företaget också investerat i ett vattenreningsverk som ska se till att allt vatten som uppkommer på anläggningen håller samma kvalitet som dricksvatten, och alla företagets bilar är miljöklassade och utrustade med senaste miljöteknik. Och nu blir alltså sorteringsanläggningen och den största delen av företaget helt självförsörjande på el.

- Vi tar emot över 30 000 ton avfall per år, och 99 procent av det återvinns. Förnyelsebart är ett honnörsord för oss, säger Curt F Jönsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063