23948sdkhjf

Kretsloppsmärkning ger full kontroll

Nu kan alla auktoriserade golvföretag utföra en kretsloppsmärkning. Märkningen sägs ge tre stora fördelar; att få full kontroll på innehållet i golvkonstruktionen, klara besked om golvskötsel, samt hur materialet ska hanteras vid utrivning.
På så vis får byggherren en komplett dokumentation so uppfyller kraven i plan- och bygglagen. Med rätt städning och återvinning sparar man både pengar och miljö.

- Kretsloppsmärkningen är en bra grej när man ser helheten. Tyvärr vill beställarna sällan betala extra för något som de inte ser den direkta nyttan av och därför är det avgörande att sprida mer kunskap om alla fördelar som märkningen faktiskt innebär. Just nu utvecklar vi ett pilotprojekt inom ramarna för kretsloppsmärkningen. Vi lägger upp objektet och dokumenterar allt som använts i installationen - spackel, lim, fog, matta, kakel, ja precis allt - och petar in det i systemet. Vi kallar det för "pilot", för vi lägger in alla produkter som om de fanns i ett enda rum, i stället för att dela upp dem i vart och ett av de kanske 100 som det kan röra sig om i ett stort jobb. Dessutom fäster vi inga fysiska brickor med märkkoder på golvet utan använder enbart den digitala sammanställningen, säger Per Andersson på Ljungby Golv. Man drar ändå nytta av alla fördelar med kretsloppsmärkningen. För beställaren gör det en enorm skillnad.

För mer info: www.kretsloppsmarkning.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078