23948sdkhjf

Skolklasser prisas för återvinning av kartong

Återvinningstävlingen "Jakten på de glömda kartongerna" är nu avslutad och på torsdag delar Tetra pak och Världsnaturfonden WWF ut pris för årskurs f-3 till klass 3 på Lilla Järnåkraskolan i Lund, och i klassen 4-6 vann klass 4A på Igelboa skola i Saltsjöbaden och vinnarna för årskurs 7-9 klass 7A på Träkvista skola, Ekerö. Totalt har 24285 elever i hela landet deltagit i tävlingen.
- Vi är jätteglada att så många elever, lärare och föräldrar engagerar sig för återvinning. Det är fantastiskt att vår skoltävling som vi nu har genomfört för andra året i rad totalt har lockat över 85 000 elever. Samtidigt är det glädjande att se att återvinningen av dryckeskartonger fortsätter att öka i Sverige. Om hushållen slänger kartongerna i de vanliga soporna går industrin miste om värdefull returfiber som kan bli nya produkter, säger Erik Lindroth, miljödirektör för Tetra Pak Sverige.

- När lärare och elever får mer kunskap om vilken skillnad återvinning gör, då har vi kommit en bit på vägen mot ett mer resurseffektivt samhälle. Returfiber från kartong kan användas flera gånger om i andra pappersprodukter. En mjölkkartong kan återfödas som exempelvis flingpaket eller en pizzakartong. Det handlar om att hushålla med jordens resurser, säger Håna Wirtén, generalsekreterare WWF.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096