23948sdkhjf

Batteriåtervinningen ger leksaker nytt liv

I helgen, 10-12 januari, startar Batteriåtervinnigen en kampanj där de tar emot batteridrivna leksaker i Västermalmsgallerian. Leksakerna förses med nya batterier och delas sedan ut till verksamheter för behövande barn. Förbrukade batterier lämnas till återvinning.
En tredjedel av de batterier som kommer ut på marknaden i Sverige lämnas inte till återvinning. De flesta av dem ligger kvar hemma i hushållen, både lösa och inbyggda i batteridrivna prylar. Det är framförallt barnfamiljer och storstadsbor som samlar batterier och batteridrivna prylar på hög i hemmet. Många känner inte till att upp till 90 procent av de flesta batterityper idag kan återvinnas.

- Vi vill både påminna om alla glömda batterier som istället kan återvinnas och samtidigt stötta verksamheter som arbetar med behövande barn. Efter julklappshandel och mellandagsrea tror vi att många gärna ser att deras leksaker kommer till bättre nytta än i förrådet, säger Micaela Westerberg på Batteriåtervinningen.

De batterier som lämnas in på Westermalmsgallerian kommer Batteriåtervinningen att förse med nya batterier. Förbrukade batterier går till återvinning så att materialet kan återanvändas i nya produkter. De fungerande leksakerna delas sedan ut till olika verksamheter som arbetar med behövande barn i storstockholmsområdet.

- Hållbarhet är en viktig fråga både för oss på Westermalmsgallerian och för våra besökare. Därför är det särskilt roligt med ett initiativ som både handlar om återvinning av batterier och om att återanvända leksaker, säger Emma Norén, marknadsansvarig på Westermalmsgallerian.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063