23948sdkhjf

Ragn-Sells förlorar Gotland

Ragn-Sells förlorar insamlingen av hushållsavfall på Gotland till Gotlands Åkericentral AB som vann Region Gotlands omfattande upphandling. Gotlands Åkericentral AB ska på Region Gotlands uppdrag sköta insamling av hushållsavfall på Gotland från 1 januari 2014 till sista januari 2020.
Hämtningen av sopor kommer att ske precis som nu, men Gotlands Åkericentral ska använda sopbilar som går på biogas och rutterna har anpassats efter abonnenterna vilket ger miljövinster.
Dessutom är inriktningsbeslutet att månadshämtning ska erbjudas.
Under hösten 2013 har regionen och Gotlands Åkericentral arbetat intensivt tillsammans för att övertagandet av sophämtningen från Ragn-Sells ska gå så smidigt som möjligt för abonnenterna.
Men, det är ingen lätt uppgift. Det handlar om 23 000 hämtställen på ön!
-En del abonnenter kommer att få ändrad hämtdag, säger teamledare Jens Dahlbom på Region Gotlands enhet Vatten & Avfall. Det är i princip det enda man kommer att märka. Soporna ska sorteras i kompost och brännbart, eller hur man tidigare valt, och soporna vägs som tidigare. Samma kärl och hämtstället hos abonnenten blir detsamma som nu.
-Vi ser mycket fram emot detta uppdrag och tror att det ska gå bra, säger Thomas Olsson, vd i Gotlands Åkericentral. Vi kommer bland annat att köra med flera biogasbilar. Exempelvis drivs den lilla sopbilen vi ska använda i Visby innerstad med biogas, och gasen köper vi förstås här på Gotland. Hämtningen av sopor kommer göras av lokala åkare i respektive område, vilket också är positivt.

Källa: transportnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047