23948sdkhjf

Studenter lockas till avfallsbranschen

Avfallsföretaget UMEVA:s, i Umeå, rekryteringsbehov har ökat de senaste åren. Såväl inom avfall och återvinning som inom vatten och avlopp. För att locka framtidens arbetskraft medverkar bolaget på två norrländska studentmässor i Luleå och Umeå.
- Vi har ett långsiktigt ansvar för umebornas livsmiljö och vårt arbete måste hela tiden utvecklas i takt med nya förutsättningar och utmaningar. Därför är det viktigt att vi tänker långsiktigt även kring vårt framtida rekryteringsbehov, säger Ingrid Undén Lindehell, personalchef på UMEVA.

Som ett led i detta arbete medverkar UMEVA tillsammans med Pireva i Piteå, Miva i Örnsköldsvik, Tekniska Förvaltningen Vatten och Avlopp samt Luleå Renhållning vid arbetsmarknadsmässorna LARV vid Luleå Tekniska Universitet och på Uniaden i Umeå den 22:a och 28 januari. Tillsammans marknadsför de sig under namnen "Vatten i Norrland" och "Avfall i Norrland".

- Det här är ett sätt att visa upp oss och visa bredden av yrken som finns inom våra branscher. Med vårt gedigna kunnande och långa erfarenhet av hållbara lösningar i samhället känner vi också ett ansvar bortom kommungränsen. Därför känns det helt naturligt att vi samverkar med andra kommuner i vårt område, menar Undén Lindehell. Detta förtydligar vilken möjlighet det finns till jobbtillfällen i dessa framtidsbranscher och visar också att samarbete är nödvändigt, avslutar hon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094