23948sdkhjf

FTI:s ägare kraftsamlar för framtiden

Förpacknings- och Tidningsinsamlingens, FTI:s roll som producenternas utförare av insamlingssystem för materialåtervinning av förpackningar och tidningar har stärkts genom beslut om ett nytt långsiktigt samarbetsavtal mellan bolagets ägare i materialbolagen. I avtalet har inarbetats det fempunktsprogram som näringslivet slog fast i remissvaret till Miljödepartementet på avfallsutredningen. Ett åtgärdsprogram som ska utveckla systemet och som man hoppas ska göra det lätt för såväl konsument som producent.
- Det nya långsiktiga avtalet borgar för kraftfull utveckling av vårt insamlings- och återvinningssystem, säger Bo Lundquist, ordförande i Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Med avtalet som gäller från den 1 april 2014, ska man kunna (enligt FTI) garantera uthållighet och kraft för att bygga ut fastighetsnära insamling, genomföra fortsatt satsning på drift och skötsel av återvinningsstationerna samt utveckla informationen till hushållen. Detta är en utveckling som är tänkt att ske i samarbete med kommunerna och som möter de förbättringar hushållen vid varje tid för fram i regelbundna undersökningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048