23948sdkhjf

Första självtömmande papperskorgen i Göteborg

I Göteborg i stadsdelen Kvillebäcken installeras nu den första självtömmande papperskorgen. Något som tros ge en bättre renhållning och minskad nedskräpning såväl som trafik i området.
- Den självtömmande papperskorgen är en hållbar satsning, både ur ett ekonomiskt och ekologiskt perspektiv. Dels blir området betydligt renare och dels blir behovet av soptransporter mindre vilket bidrar till minskad trafik i området. Hygienen förbättras också avsevärt för människor som vistas i Kvillebäcken, systemet är nämligen väl tillslutet och avfallet släpper varken ifrån sig obehaglig lukt eller lockar till sig skadedjur eller insekter, säger Johan Ekman, talesperson för Kvillebäcken.

Principen för de självtömmande papperskorgarna sägs vara enkel. Man slänger sitt avfall som vanligt i papperskorgen. När den är full sugs soporna iväg med hjälp av vakuumteknik genom ett horisontellt rör under marken. Soporna landar därefter i en uppsamlingsstation som ligger placerad en bit utanför Kvillebäcken. Detta blir den första självtömmande papperskorgen i Göteborg, systemet finns sedan tidigare på Mariatorget i Stockholm. Bakom satsningen står företaget Envac.

- I Kvillebäcken har arbetet med hållbarhet stått i fokus ända sedan start. Effektiv insamling av avfall har varit en av huvudpunkterna i miljöarbetet och nu är både den självtömmande papperskorgen och en källsorterande sopsug igång i Göteborgs nya gröna stadsdel, menar Ekman.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062