23948sdkhjf

Unikt pilotprojekt i Sigtuna mot vandalisering av ÅVS

Sigtuna kommun och Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) startar ett pilotprojekt i Sigtuna kommun för nolltolerans mot oordning och skadegörelse vid återvinningsstationerna i kommunen. Meningen är också skapa en förebild för andra kommuner hur man kan samarbeta på bästa sätt.
Sigtuna kommun vill att ordningen vid återvinningsstationerna i kommunen ska bli bättre. Den avsiktsförklaring som kommunstyrelsen igår godkände innebär att samarbetet med FTI fördjupas, samt att ideella krafter i exempelvis det lokala föreningslivet får möjlighet att delta i arbetet.

På tisdagen höll projektets initiativtagare, kommunstyrelsens ordförande Lars Bryntesson (S), och kommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand (MP) en presskonferens tillsammans Kent Carlsson, vd för FTI.

- Vi vill göra Sigtuna kommun ännu snyggare och tryggare! Ett exempel är att förbättra ordningen vid återvinningsstationerna. Att vissa av dessa rent av utsatts för bränder är oacceptabelt. I Sigtuna kommun ska det råda nolltolerans mot nedskräpning och vandalisering. Tar vi alla vårt gemensamma ansvar kommer vi också att lyckas med detta, säger Lars Bryntesson (S) och Pierre Cengiz-Edstrand (MP) i ett gemensamt uttalande.

Kommunalråden, som företräder den blocköverskridande majoriteten (Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet), poängterar också att huvudansvaret för återvinningsstationerna även fortsättningsvis kommer ligga på FTI.

Kent Carlsson, vd för FTI, hoppas att pilotprojektet ska bli en förebild för hela Sverige:

- Genom detta fördjupade samarbete vill vi skapa en förebild för alla kommuner. Vi vill visa hur ett närmare samarbete kan utformas och vilka resultat det kan ge, kommenterar han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078