23948sdkhjf

LiU satsar på årliga miljödagar

Med start idag och i år, 29-31 januari 2014, introducerar Linköpings universitet E-week. Tre dagar där energi, miljö och hållbarhet står i centrum. Årets tema är cirkulär ekonomi.
Cirkulär ekonomi innebär att vi lånar resurser från naturen, använder dem så länge som möjligt och sedan återlämnar dem, helst i bättre skick. En synsätt som fått stor spridning i Holland, Kina, Tyskland, Danmark, England och delar av USA och som fått många företag att helt ställa om sin produktion.

- Vi vill att E-week ska bli en årlig Almedalsvecka för aktörer inom energi, miljö och ekonomi, där vi skapar mängder av möten över gränserna, säger Anders Carlsson vid Linköpings universitet och en av initiativtagarna till E-week.

Under E-week bjuder Linköpings universitet bland annat in till det årliga miljöteknikminglet, utnämner årets miljöteknikprofil och arrangerar Symcity, konferens för kloka stadsplanerare. Länsstyrelsen och LRF bjuder till seminarier om fossilfritt jordbruk, energieffektivisering, turism, miljöföretagande med mera och Biogasdagen anordnas av Energikontoret Östra Götaland. Däremellan erbjuds gemensamma luncher, fika och många öppna föreläsningar.

Vid sidan av Linköpings universitet står Cleantech Östergötland, Energikontoret Östra Götaland, Länsstyrelsen och Lantbrukarnas riksförbund bakom arrangemanget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064