23948sdkhjf

Ny miljöanpassad tvättanläggning invigs

Idag inviger Svenska Retursystem sin nya tvättanläggning i Helsingborg. Anläggningen sägs vara en av de modernaste i Europa och sägs också kunna öka leveranskapaciteten med 50 procent men samtidigt minska vatten-, el-, och kemikaliebehovet med 15 procent.
Det är ett ökande användande av returemballage som gör att Svenska Retursystem satsar i Helsingborg. Tvättanläggningen är på 15 000 kvadratmeter och blir därmed en av landets största. Kapaciteten ökar därmed från 40 miljoner till 60 miljoner returlådor per år, vilket motsvarar 10 000 lådor per timme. Dessutom minskas förbrukningen av vatten, el och kemikalier med 15 procent per tvättad returenhet.

- Vi tror att återanvändning är bättre än engångsanvändning och ser därför en fortsatt utveckling och tillväxt av vårt system. Helsingborg är en viktig logistisk knutpunkt samt länken mellan Sverige och Europa, inte minst för frukt och grönt, som är en kategori där vi har många kunder, säger Conny Swahn, marknadschef för Svenska Retursystem.

Den nya maskinen på tvättanläggningen har en ny utformning med en effektivare filtrering vilket gör att det förbrukas mindre vatten vilket i sin tur leder till en minskad kemikalieförbrukning. Tack vare en effektivare isolering minimeras dessutom även elförbrukningen ytterligare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079