23948sdkhjf

Wipco AB under rekonstruktion

Tradingbolaget Wipco AB, som bland annat handlar med plastspill, befinner sig sedan början av året under företagsrekonstruktion.
Företaget som haft det kämpigt med affärerna sedan sommaren 2012, har rekonstruktionen till trots, gott hopp inför framtiden.

Thomas Liljenberg, VD och en av företagets tre delägare säger att läget började bli akut för redan för 1,5 år sedan, men att de dessvärre “drog för sent i nödbromsen”.

- Vår verksamhet har framförallt baserat sig på att vi köpt in plastspill från den skandinaviska marknaden och exporterat det vidare till Kina, säger Liljenberg och tillägger att det är just denna som kollapsat.

Tingsrätten i Vänersborg har tilldelat företaget en rekonstruktör, en advokat, som fått i uppdrag att undersöka om verksamheten kan fortsätta helt eller delvis och i så fall hur detta ska kunna ske.

I dagsläget har företaget lämnat in ett ackordsförslag. Om detta vinner laga kraft undviker företaget konkurs och kan starta upp verksamheten på nytt framåt sommaren.

- Om så blir fallet kommer vi att koncentrera vår verksamhet mer mot Europa framöver istället för mot Kina, säger Thomas Liljenberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094