23948sdkhjf

SRV:s vd avgår

Som vi tidigare skrivit blir det så att SRV:s vd Robert Falck, med omedelbar verkan får avgå som vd för SRV Återvinning. Det har bolagets styrelse beslutat vid ett extrainkallat styrelsemöte idag. Som tillfällig ersättare till Robert har styrelsen utsett bolagets nuvarande vice vd och ekonomichef Ingela Sandström.


- Det handlar om en intern förtroendefråga, säger styrelseordförande Sven Gustafsson (m) till Recycling när vi ringer upp. Detta är en intern fråga som inte bör föras bland allmänheten. Det är bara så att styrelsen inte har förtroende för den vd som styr bolaget idag och då är det vår uppgift att entlediga vd:n.

Kan avskedet bero på de spekulationer kring hans politiska hemvist (Robert Falck är uttalad socialdemokrat reds anm)?

- Nej absolut inte. Detta beslut handlar inte om politik. Det är en ren förtroendefråga, menar Gustafsson. Men jag har sett att man insinuerat detta i media, men det är bara barnsliga spekulationer anser jag. Detta är en känslig intern företagsfråga, och bör förbli det. Sådana här uttalanden som jag sett kommit fram i media, kan skada företaget.

Finns det någon annan anledning, annat än en ren förtroendefråga?

- Nej. Robert Falck har inte någon gång under mina år i styrelsen gjort ett enda politiskt uttalande, så det är absolut inget politiskt motiv bakom. Det är bara så att om styrelsen i ett bolag inte längre har förtroende för sin vd så måste styrelsen entlediga denna och skaffa en vd som man har företroende för, säger Gustafsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062