23948sdkhjf

Miljöbolaget uppköpt av EWG

EWG, European Wenture Group, har ingått överenskommelse att köpa Miljöbolaget i Svealand AB. Genom förvärvet får EWG två moderna deponier för farligt avfall samt en vattenreningsanläggning. Samtliga anställda övertas också i överlåtelsen.
- Miljöbolaget har ungefär 10 anställda, och alla kommer jobba vidare för oss. Miljöbolaget kommer verka i samma namn som tidigare, det är bara det att EWG nu är ägare till bolaget istället för familjerna Nilsson och Hagman, berättar EWG:s vd Per Lindqvist.

I köpet ingår också 9000 kvadratmeter lagerlokaler samt två stora lagertält på cirka 2500 kvadratmeter vardera. EWG avser att fräscha upp vattenreningsanläggningen till att bli en toppmodern anläggning. Vidare kommer bolaget att starta upp med plockanalysverksamhet ute i fält. EWG har också anställt Kirsti Sandelin, som säljansvarig, hon kommer närmast från Sakab.

Sedan tidigare jobbar EWG med egentillverkad frysteknik av sjöbottnar där man istället för grävmuddring fryser bottensediment och på det sättet plockar upp kontamineringar.

Totalt sett kommer EWG nu ha 17-18 anställda men målet är att anställa ytterligare 10-15 personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078