23948sdkhjf

AMCS Wånelid får miljontillskott via förvärv

AMCS Wånelid, som främst ägnar sig åt utveckling av miljöprogramvara och miljöteknik, för avfallshantering- och återvinningssektorn, har erhållit 200 miljoner kronor i ny finansiering samt förvärvat det amerikanska bolaget PC Scale Technologies.
Highland Capital Partners Europe, är den ledande aktören bakom det nya tillskottet på 200 Mkr, där ingår även ett finansiellt stöd från den befintliga investeraren Investec. Tack vare tillskottet kommer AMCS Wånelid nu att kunna förstärka sin närvaro ytterligare på den nordiska marknaden, skapa fler arbetstillfällen och fortsätta sin expansion i Norden.

Investeringen har redan resulterat i förvärvet av PC Scale Technologies. PCST har en årlig omsättning på tio miljoner USD och är med sina femtio anställda en av de ledande leverantörerna av programvaru- och teknologilösningar till avfalls- och återvinningssektorn i USA.

- Det här förvärvet visar tydligt på vår förmåga att dra fördelar av viktiga internationella tillväxtmarknader till följd av det nya tillskottet på 200 Mkr. Förvärvet av PCST ger verkliga skalfördelar och genuina synergieffekter eftersom vi kan utnyttja vår gemensamma teknik samt vårt kombinerande branschkunnande, säger Fredrik Wånelid, produktansvarig på AMCS Wånelid.

- Att AMCS Group och PCTS har samma värderingar och fokus på att erbjuda kundservice av högsta klass var en viktig förutsättning för den här affären. Jag litar helt på att AMCS kommer att behålla fokus på detta och fortsätta att leverera de produkter och de servicenivåer som har hjälpt våra kunder att bli så framgångsrika, säger PCST:s grundare och vd Donald Tefft.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064