23948sdkhjf

Malmö förlänger återanvändningsavtal

Malmö Stad väljer att förlänga avtalet med återanvändningsentreprenören off2off. Under ytterligare ett år kommer off2off att tillhandahålla sin webbaserade tjänst vilken gör det möjligt för Malmö att förmedla överskott av exempelvis möbler, utrustning och hjälpmedel mellan olika enheter i kommunen. Webbtjänsten sägs bespara Malmö Stad 17,3 miljoner kronor.
Det var i maj 2013 som Malmö först lanserade webbtjänsten. Redan nu har tjänsten 1031 aktiva användare och 639 objekt har utannonserats och fått nya användare. Om Malmö stad fortsätter att använda webbplatsen på samma sätt och i samma takt som tidigare sägs det innebära en årlig besparing på 17,3 miljoner kronor. Samtidigt sparar de årligen 448 ton Co2, vilket är lika mycket som 156 personbilars drift under ett år.

- Att Malmö stad förlänger avtalet med oss är en bekräftelse på att både affärsmodellen och tjänsten som sådan fungerar bra, säger Fredrik Östlin, grundare och vd i off2off.

I första hand riktar sig tjänsten till offentliga organisationer.

- Det är roligt att se hur bra Malmö Stad har kommit igång att nyttja malvin.se, som de kallar sin webbplats. Nu hoppas vi att fler följer efter, säger Östlin.

Företaget för nu samtal med flera landsting och kommuner som är positiva, däribland Örebro kommun och Landstinget i Dalarna. Landstinget i Värmland provar redan tjänsten.

- Just nu är det ett 50-tal TV-apparater på patienthotellet som ska bytas ut. Redan efter ett dygn hade 27 apparater förmedlats till användning på andra enheter, vilket motsvarar en besparing på 50 000 kronor, berättar Fredrik Östlin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063