23948sdkhjf

Ny funktion ska göra bag-in-box enkel att återvinna

Boxviner blir allt mer vanligt bland svenskar. Varje år säljs det runt 104 miljoner liter boxvin på Systembolaget. I dagarna blir vinboxen Chill Out Smooth & Soft först i Sverige med en ny smart funktion som sägs göra den lättare att återvinna.
En så kallad rip-tape gör det enkelt att öppna kartongen och ta ut plastförpackningen så att materialslagen kan sorteras var för sig.

- Vin på box är förstås mer miljösmart än glasflaskor, men vi vet att många har haft svårt med återvinningen eftersom kartongerna är svåra att öppna. Vår nya förpackning gör det enklare att sortera rätt, säger Carin Widoff, produktchef på Altia Sweden.

Hon fortsätter:

- Eftersom boxförsäljningen står för så stor del av försäljningen är det viktigt att vi tar ansvar och erbjuder smarta förpackningar, menar hon.

Producenten Altia har inspirerats av andra typer av förpackningar och därför satt en rip-tape högst upp på vinkartongen.

- Vi vet att många har efterfrågat en boxförpackning som är lättare att återvinna och nu blir Chill Out Smooth & Soft först i Sverige med det, säger Widoff.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063