23948sdkhjf

Prisat för sitt kretsloppssystem

Mälardalens avlopp i kretslopp, ett kretsloppssamarbete mellan LRF, Södertälje kommun och Telge Nät har tilldelats Avlopp & Kretsloppspriset 2014.
Samarbetet är initierat av LRF som en väg att angripa övergödningsproblem. Södertälje kommun och Telge Nät har tillsammans med lantbrukare och LRF i Södertälje aktivt arbetat med att demonstrera och bygga ett system för kretslopp av avlopp från enskilda fastigheter.

Projektet har inspirerat och överfört kunskap till en rad andra initiativ i Sverige och blivit en modell, Södertäljemodellen, för hur man som kommun kan; Styra mot nya hållbara tekniklösningar för små avlopp, Starta och driva utvecklingsarbetet för nya hållbara systemlösningar istället för att vänta på nationella aktörer eller andra kommuners arbete etc.

Priset delas ut till en person eller grupp av personer verksamma inom de nordiska länderna, som på ett betydelsefullt sätt främjat utvecklingen och nytänkande eller påskyndat införandet av miljö- och kretsloppsanpassade avloppssystem, i Norden eller i länder med stort behov av förbättrad sanitet.

Priset utgörs av ett resestipendium på 20 000 kr, en toalett i Afrika genom organisationen “Toaletter utan gränser” och ett hedersdiplom.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125