23948sdkhjf

Rambo fokuserar på kärnverksamheten

Rambo har som huvudsaklig uppgift att på ett miljöriktigt sätt ta hand om det avfall som uppstår hos hushållen och företagen i alla de fyra ägarkommunerna. För att hålla utvecklingsfokus på framtidens insamlingstransporter avvecklar man därför nu en del av dagens transportverksamhet som man hittills drivit i egen regi.


Sorterat avfall har tidigare transporterats bort från bolagets anläggningar med till stor del hjälp av Rambos egna fordon men denna transportverksamhet har nu styrelsen beslutat avveckla och istället upphandla externt.

Idag har Rambo också egna containertransporter in till företagets sorteringsanläggningar. För att få en liktydig transportmodell i samtliga ägarkommuner har styrelsen också beslutat att avveckla även denna verksamhet och upphandla dess transporter externt.

Omställningsprocessen kommer innebära personalförändringar som berör sju tjänster. Rambo kommer att verka för att den entreprenör som vinner upphandlingen också tar över personal.

Företagets delvis förändrade strategi medför också att delägarskapet i det privatägda Krickos Transporttjänster AB avslutas och Rambos styrelse har beslutat att inleda förhandlingar om försäljning.

Som ett led i att stärka kärnverksamheten kommer alla enheter hädanefter verka under ett enda varumärke, Rambo AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127