23948sdkhjf

Sörab testar smart sensor på ÅVC

SÖRAB testar nu SmartSensor från Facility Labs på Hagby Återvinningscentral i Täby, som via bilarnas nummerplåtar kan ge företaget bra statistik över anläggningens besökare.
- Detta är ett test för att se om det kan vara en lösning för det kvittningssystem som behövs om vi ska ha länsgemensamma återvinningscentraler i Stockholms län, säger Per Nilsson vd på SÖRAB.

Om det i framtiden ska bli verklighet med länsgemensamma ÅVC.er måste ett kvittningssystem mellan kommunerna skapas. SmartSensor, kan vara en bra lösning tror SÖRAB.

Testet på Hagby ÅVC kommer pågå tre månader under våren 2014.

- Det är viktigt att poängtera att sensorn endast kodar nummerplåten. Det tas inga foton på bilar eller personer och ingen information lagras mer än antal besök från olika kommuner, säger Sten Johansson, teknik- och utvecklingschef på SÖRAB.

- Förutom att detta kan vara en bra lösning för oss att kunna kvitta kostnader mellan olika kommuner, kan det också vara ett bra planeringsverktyg, säger Per Nilsson. När vi ser från vilka områden våra besökare kommer, kan vi identifiera strategiska platser där det kan finnas behov att utveckla nya anläggningar, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109