23948sdkhjf

Mobil jordtvätt kan vinna pris

Svevias mobila jordtvätt som sanerar förorenad jord på plats och avsevärt minskar materialtransporterna är ett framgångskoncept. Nu uppmärksammas den genom att nomineras i Byggindustrin till Årets hetaste materialnyhet.
För femte året i rad kommer ”Årets hetaste materialnyhet” att delas ut av tidningen Byggindustrin, Svensk byggtjänst och Nordbygg. Ett av de 10 nominerade bidragen är Svevias mobila jordtvätt.
- Vi har gjort ett medvetet vägval att hitta hållbara saneringsmetoder. Vi vill ha lösningar för behandling på plats för att minska transporter och möjliggöra återanvändning av massorna i det förorenade området. Det är fantastiskt roligt att vi fått så stort gehör i branschen som från att tidigare valt, schakt, transport och deponi nu ser möjligheten i behandling på plats, säger Marie Eriksson, chef för Marksanering, Svevia.

Av alla de materialnyheter som publiceras på Svensk byggtjänsts Materialforum varje år publiceras ett hundratal i Byggindustrin under namnet Topplistan. Av dessa hundratals bidrag går tio till final där byggindustrins läsare får möjlighet att rösta på sin favorit. Därefter tar en expertjury vid och utser vinnaren som presenteras torsdagen den 3 april på Nordbygg på Stockholmsmässan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063