23948sdkhjf

JOAB och Faun i samarbete

Sopbilsaggregat-tillverkaren JOAB och tyskägda sopbilstillverkaren Faun/Zoeller ingår nu ett samarbete, som innefattar alla nordiska länder och såväl befintliga som nytillkomna produkter och kommer att säljas under JOAB:s varumärke.
- Vi kompletterar nu med bland annat frontlastare och mindre modeller som vi tidigare inte haft i vår produktportfölj. Dessutom får vi nu även tillgång till Faun/Zoellers omfattande resurser inom produktutveckling, säger JOAB-gruppens vd Peter Olsson.
Framöver kommer JOAB också att använda sig av Faun/Zoellers omfattande produktionskapacitet. Planen är att successivt flytta tillverkningen av sopbilsaggregat till en helt ny fabrik som kommer stå klar till sommaren och som fullt utbyggd kommer ha en hög automatiseringsgrad och en kapacitet på över 3000 aggregat årligen.
- Den ökade internationaliseringen förändrar förutsättningarna hela tiden och för oss som teknikleverantör måste vi vara aktiva. Nu kommer vi stärka vår utvecklingsresurs, bredda produktprogrammet och öka kapaciteten. Vi ser detta som ett naturligt steg i vår utveckling, säger Peter Olsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078