23948sdkhjf

Dörrknackning för bättre matavfallssortering

Uppsala Vatten inleder nu en kampanj där man kommer knacka dörr för att uppnå en bättre sopsortering. Mindre än hälften av allt matavfall hamnar rätt i sopsorteringen. Med start den sista mars fick därför Gottsundas 4000 hushåll besök i jakt på bättre sorteringsresultat.
- Dörrknackning är ett nytt sätt för oss att jobba, det ska bli spännande att se om det kan ge några direkta resultat, säger Michael Persson, avfallschef på Uppsala Vatten och Avfall.
Mätningar i kommunen visar att ungefär 65 procent av det avfall som läggs i brännbara fraktionen i hushållsavfallet är felsorterat. Ungefär hälften av det är matavfall och andra hälften är tidningar och förpackningar. Endast 45 procent av matavfallet hamnar där det ska i sopsorteringen.
- Mindre än hälften av vårt matavfall hamnar rätt. Resten eldas upp tillsammans med de brännbara soporna. Så det finns helt klart en förbättringspotential, menar Persson.
Dörrknackningen är ett initiativ i projektet Sorteringskvalitet, där Uppsala Vatten och Avfall jobbar med informationsinsatser för att förbättra sorteringskvaliteten i kommunen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172