23948sdkhjf

Sysav får bygga sin biogasanläggning

Miljödomstolen i Växjö har nu givit Sydskånes avfallsaktiebolag, Sysav, tillstånd att bygga en biogasanläggning i Malmö. Anläggningen ska stå klar hösten 2015.
– Vi har fått besked från Malmö kommun att detaljplaneändringen har vunnit laga kraft, och vi är nu i upphandlingsskedet för bygget. Exakt när vi kan komma i gång vet vi ännu inte, säger Gunilla Carlsson, kommunikationschef på Sysav till Sydsvenska.

I dagsläget skickar bolaget insamlat matavfall och andra organiska material i form av en slurry, till en biogasanläggning i Kristianstad. När anläggning står klar kommer så inte att bli fallet längre.

Den nya biogasanläggningen har Sysav tillstånd att behandla upp till 100 000 ton matavfall och andra organiska material per år.

Miljödomstolen har även givit tillstånd för Sysav att förbränna mer avfall än hittills anläggningen i Sjölunda, utanför Malmö. Idag har bolaget tillstånd att förbränna 550 000 ton avfall per år. Gränsen höjs nu till 630 000 ton, vilket är den tekniska gränsen för vad anläggningen klarar, rapporterar dagstidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062